Itt vagy:IdealHome - Blog - Hasznos információk - Hogyan használd az üveggolyót tűsarkúban?
2019. május 02., csütörtök 12:21

Hogyan használd az üveggolyót tűsarkúban?

(1 szavazat)

A burkolási hibák kapcsán most  - a lapok minőségétől függetlenül  - a szakemberek munkájában gyakran előforduló hibáiból veszünk párat. Manapság nem ritka, hogy egy kőműves burkolónak vallja magát, mikor nem is ért hozzá, úgyhogy ez az első, amit tudni érdemes, pedig a burkoló szakma az egy külön szakma. Amennyiben burkolót keresel, vagy éppen most végeznek nálad burkolást, a munka ellenőrzésénél és átvételenél az alábbiakat mindenképp vedd figyelembe. És használhatod az eszközöket is! :)

 

 Lépkedj magas sarkúban (ha már rá lehet menni) a burkolt felületre!

Hölgyeim ez a módszer főleg Nektek szól és tényleg nem hülyeség, a magas sarkú cipők igazán jó szolgálatot nyújtanak ennek ellenőrzésében akár észrevétlenül, de használhatod az ujjaidat is a kopogtatáshoz pl. az oldalfalaknál! Mit jelent, ha másképp kopog az egyik lap mint a másik?

Szinte hallom az egyik ellenőrzésemnél a kopogás eltérő hanghatásait… Egyből tudtam, hogy baj van.

 

 

A burkoló egyenetlenül vitte fel a ragasztót, és üregessé vált több helyen is. (Felszedetni!!)

Ez a tartósságát is veszélyezteti a burkolásnak.  

De az is lehet, hogy helytelenül lett megválasztva a ragasztó, úgyhogy ezzel inkább ne spórolj (mert a legtöbb szakember a saját hibáját ismeri el utoljára)!  Az ok még az is lehet, hogy a burkoló (vagy kőmíííííves, aki burkolónak is mondja magát), nem megfelelően használja fel a ragasztót.

A víz nem távozhat a ragasztóból… 


Építés és felújítás. Szájról szájra. Online.

Egy lépésben ajánlatkérés több vállalkozótól egyszerre!


Amennyiben ez mégis megtörténik (pl. 30-40 fokos napsütésben, vagy szeles időben a ragasztó nagyon hamar száradhat), így nem tapad megfelelően. Nem véletlen az sem, hogy mélyalapozót kennek a felületre, ugyanis ez segíti azt, hogy a burkolás felületén csökkentse a nedvszívást. 

 

 Üveggolyó teszt! Gurítsd el a járólapon!

Több módja is van annak, hogy megvizsgáljuk, hogy mennyire egyenetlen a készen kapott burkolásunk, és hogy milyen esztétikailag.

Kezdjük azzal hogy NÉZZ RÁ! Használhatod a kezedet is, például végigsimítod a felületet, és érezheted is a burkolás síkbeli problémáit. Kiálló sarkok, beeső lapok a mellette lévőhöz képest, egyenetlen fugaszélességek, nem futnak a vízszintben és függőben a fugák... Ezek szemmel is láthatóak. Egy irányított lámpa is sokat segíthet! A fényhatások kimutatják a hibákat, de legtöbbször szemmel is kivehető, ha tényleg rendesen megnézed, így nemcsak például a kádban feküdve több héttel később fedezed fel rondaságokat.

 

"Írj

Az üveggolyó teszt is nagyon hatásos. Nagy járólap felületen elgurítod, és ha hirtelen megpattan, ott valami van…, vagy éppen mindig valamerre elgurul, amerre nem kellene… De például jó szolgálatot tesz ott is, ahol lejtenie kell a felületnek. Hova gurul az üveggolyó, és hogyan? Ez egy fontos kérdés :)

 

Mitől púposodhat fel a burkolás?

Ez legtöbbször a diletáció hiányának az eredménye (de a burkoló lap minőségi hibája is lehet). Ebben az esetben arról van szó, hogy a burkoló lap ahogyan tágul, nem kap elég teret, nem tud hová tovább mozogni, így ott emelkedik fel, ahol a leggyengébb volt a ragasztás. Ha a ragasztás hiper-szuper volt, akkor először a fugák kezdenek kirepedezni. De az is történhet, hogy a beton repedését követi a fuga repedése, vagy felpúposodás.


Építés és felújítás. Szájról szájra. Online.

Egy lépésben ajánlatkérés több vállalkozótól egyszerre!


 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

További információk

  • Válassz:
     
Megjelent: 380 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. május 02., csütörtök 14:10
IdealHome

Építkezés vagy felújítás előtt állsz? Kérj ajánlatot ajánlott szakemberektől!

Ha már túl vagy rajta és elégedett, ajánld be a vállalkozót!

Építés és felújítás. Szájról szájra. Online.

Egy lépésben ajánlatkérés több vállalkozótól egyszerre!

Legfrissebb ajánlások!

Hagyd itt a névjegyed mindenképpen! 

Egyszer még építkezhetsz, vagy felújíthatsz, nem mindegy, kikkel kerülsz majd kapcsolatba, és milyen információk birtokában vághatsz neki ennek a NAGY feladatnak! Hamarosan nyereményjátékaink is lesznek!

Ha Te egy lelkiismeretes szakember vagy, ne engedj a kóklereknek! Iratkozz fel!

 

 

Igaz valamelyik Rád?