Itt vagy:IdealHome - Blog - IdealHome - Blog építőknek, felújítoknak és szakembereknek

IdealHome

Építkezés vagy felújítás előtt állsz? Kérj ajánlatot ajánlott szakemberektől!

Ha már túl vagy rajta és elégedett, ajánld be a vállalkozót!

A burkolási hibák kapcsán most  - a lapok minőségétől függetlenül  - a szakemberek munkájában gyakran előforduló hibáiból veszünk párat. Manapság nem ritka, hogy egy kőműves burkolónak vallja magát, mikor nem is ért hozzá, úgyhogy ez az első, amit tudni érdemes, pedig a burkoló szakma az egy külön szakma. Amennyiben burkolót keresel, vagy éppen most végeznek nálad burkolást, a munka ellenőrzésénél és átvételenél az alábbiakat mindenképp vedd figyelembe. És használhatod az eszközöket is! :)

Fizessünk, vagy ne fizessünk előleget a választott kivitelezőnek? Honnan tudhatom, hogy az előre kifizetett összeget a vállalkozó a házamra fogja-e költeni, és nem pedig a múltja hibáit fogja vele tömködni, vagy éppen BMW-t bérel szolgálati autónak belőle, amellyel villog egy darabig, vagy elmegy nyaralni? Miből állapíthatom meg, hogy a választott szakember valóban építőanyagot vesz az átadott előlegből, és megbízhatok benne már szerződéskötéskor?

Sajnos az építőiparban nem túl új keletű a dolog, hogy kisebb-nagyobb lopások vagy visszaélések történnek.  A szakemberek erről biztosan tudnának jó sokat regélni, hogy eltűntek dolgok az építkezésekről, és hogy az újonnan alkalmazásba felvett „szakemberekből” hányan éltek vissza a bizalommal. Persze ez fordítva is történhet, de most a „főnök nézőpontjából” mesélem el az egyik sztorit.

Úton-útfélen ebbe kérdésbe lehet botlani, mert olyan irdatlan mértékű építési árváltozásokkal kell szembenézniük az új családi ház építőknek, és egyúttal a generálkivitelezőknek is hónapról-hónapra. A m2 ár megválaszolása nagyon félrevezető lehet, és sajnos az is, mégis így próbálnak a leendő megrendelők tájékozódni az aktuális állapotokról, hogy belefogjanak-e a házépítésbe, vagy sem. Megértem őket, szükség van kapaszkodóra. Pár tapasztalatot cikksorozat formájában megosztok most veled, mert igen elkeserítő volt számomra, mikor rádöbbentem, hogy ez az információ még támpontot sem ad, és a precizitás hiánya mennyire jelen van az építőiparban.

Őrületesen sok a megbízhatatlan szakember és vállalkozó az építőiparban. Sokszor elgondolkodom azon – miközben sorra látom és hallom a negatív tapasztalatokat - , hogy hogyan lehetne ennek véget venni. Ez az a szakma, ahol talán a legtöbb visszaélés történik. De mit is nézzünk meg mindenképpen, mielőtt leszerződnénk?

K. Zoltán az alábbi kérdéssel fordult hozzánk: "Székesfehérváron családi ház építésbe kezdek, szükséges-e műszaki ellenőrt fogadnom, vagy műszaki vezetőt?"

Építés és felújítás. Szájról szájra. Online.

Egy lépésben ajánlatkérés több vállalkozótól egyszerre!

Legfrissebb ajánlások!

Hagyd itt a névjegyed mindenképpen! 

Egyszer még építkezhetsz, vagy felújíthatsz, nem mindegy, kikkel kerülsz majd kapcsolatba, és milyen információk birtokában vághatsz neki ennek a NAGY feladatnak! Hamarosan nyereményjátékaink is lesznek!

Ha Te egy lelkiismeretes szakember vagy, ne engedj a kóklereknek! Iratkozz fel!

 

 

Igaz valamelyik Rád?